Musiikin merkitys rahapeleissä

Lämpimästi tervetuloa uuden musiikkiaiheisen kirjoituksen pariin. Olemme jo aiemmin puhuneet erilaisista musiikkiin liittyvistä asioista, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten valtava merkitys musiikilla on erilaisissa peleissä ja erityisesti rahapelaamisen parissa? Vaikutus on suurempi kuin voisit kuvitella. Nopeatempoinen musiikki luo peliin saman tien jännittävän tunnelman ja kannustaa pelaajaa jatkamaan pelaamista eteenpäin.

Musiikki videopeleissä

Videopelien musiikki kilpailee genrenä nykyään samalla tasolla elokuvamusiikin kanssa. Kummassakin viihteen muodossa musiikin tulee myötäillä kerrottavaa tarinaa ja sen tunnelmaa. Tänä päivänä yhä enenevässä määrin videopelit tehdään tarinan muotoon tavallisen pelihallimaisen pelinkulun sijaan. Musiikin tulee ensisijaisesti tukea pelin teemaa, tarinan kerrontaa ja luoda pelaajalle tietynlaisia mielikuvia esimerkiksi aikaan, paikkaan ja tunteeseen liittyen.Maailman huippusäveltäjät olivat elokuvissa kuultavan musiikin takana. Tämä ei yksin pidä nykyään paikkaansa, sillä pelimusiikin säveltäjien joukosta voi löytää parhaimpia ja suosituimpia säveltäjälahjakkuuksia. Pelimusiikki on myös yksi tärkeimmistä arvosteltavista kategorioista, kun pelille annetaan arvosana sen yleisestä pelattavuudesta ja tarjoamasta elämyksestä. Esimerkkinä mainittakoon NetEnt Rocks™-slotit, joihin lukeutuvat Guns n Roses, Jimi Hendrix ja Motörhead.

Musiikki kolikkopeleissä

Musiikki ei kuitenkaan aikoinaan ole ollut kovin erikoisessa asemassa kolikkopeleissä. Etenkin yksinkertaisimmat hedelmäpelit eivät edes ole tarvinneet erityisempää taustanauhaa. Kaiken lisäksi kivijalkakasinolla pelattaessa meteli oli usein niin hurja, ettei pelin äänitehosteita päästy edes järin kuulemaan. Nykypäivän videokolikkopeleissä (eng. Videoslots) musiikin merkitys on kuitenkin kääntynyt täysin päälaelleen ja pelaajat vaativat hyvää ääniraitaa pelinsä taustalle.Videoslotit panostavatkin tiettyyn teemaan. Aihe voi olla käytännössä mikä tahansa ja se voi tulla esiin eri tavoin. Kaikista tärkeintä on, ettei musiikki riitele teeman ja grafiikan kanssa. Oppikirjaesimerkin antaa NetEntin Dead or Alive 2. Lisäksi on otettava huomioon, että kolikkopelimusiikkia joutuu yleensä kuuntelemaan kauan. On siis oleellista, ettei musiikki häiritse pelaamista tai käy pelaajan hermoille.

Renkutuksista maailmanluokan sävellyksiin

Yhteenvetona voisimme siis sanoa, että musiikki on yksi pelien tärkeimmistä elementeistä. Aiemmin online peleihinkin riitti arcade-tunnelmaa toistava yksinkertaisen monotoninen renkutus, mutta nykyään niin kolikkopeleissä kuin myös videopeleissä kuultava musiikki on maailman huippuluokkaa. Jälleen on omin aistein koettavissa, minkä takia musiikki luo niin paljon väriä ja tunnelmaa erilaisiin elämyksiin. Valitse pelisi ja kokeile!